Βιογραφικό σημείωμα
Ο Ιατρός Χαράλαμπος Πενλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου 1974.

Απόφοιτος του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων το 1992. Ακολούθησε τρίμηνη εντατική εκπαίδευση στο Columbia University of New York, στο τμήμα της Αμερικανικής γλώσσας.

Φοίτησε στο Cluj-Napoca της Ρουμανίας, αρχικά στο Πανεπιστήμιο των Γραμμάτων στο Τμήμα Ιατρικής Ορολογίας (Universitate de Litere Babes Bolyai) και κατόπιν στο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής (Universitate de Medicina Iulie Hatieganu).

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, τη μεγαλύτερη περίοδο στη Λήμνο στο Τάγμα Υγειονομικού και το Τάγμα Υλικού Πολέμου όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Ιατρός Μονάδας.

Το επόμενο διάστημα προσέφερε τις υπηρεσίες του, άμισθος στο Παθολογικό, το Καρδιολογικό και το Χειρουργικό τμήμα του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας.

Μετά την αναγνώριση του πτυχίου του από το ΔΙΚΑΤΣΑ, το έτος 2004, εργάστηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης και κατόπιν για 2 περίπου έτη υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στην Ποντοκώμη, το Μαυροδένδρι, αλλά και σε άλλα χωριά της περιοχής ενώ έκανε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα και το διάστημα έως την έναρξη της ειδίκευσης εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στην εταιρεία Nucleomed στο τμήμα Διεγχειρητικής Νευροφυσιολογικής Παρακολούθησης με ενεργή συμμετοχή σε χειρουργεία σπονδυλικής στήλης, θυρεοειδούς και εγκεφάλου.

Εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στο ακτινολογικό τμήμα του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου της Νέας Ιωνίας στην Αθήνα από τον Οκτώβριο 2008 έως το Δεκέμβριο 2013 στα τμήματα Κλασσικής Ακτινολογίας, Duplex και Triplex Υπερηχοτομογραφίας, Αξονικής Τομογραφίας και στο Τμήμα Ψηφιακής Αφαιρετικής Αγγειογραφίας. Μέρος της ειδίκευσης έγινε στο Τμήμα Μαστογραφίας του Νοσοκομείου “ Ο Άγιος Σάββας” και στο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας του νοσοκομείου “Γενικό Κρατικό – Γεννηματάς”.

Λαμβάνοντας τον τίτλο της εξειδίκευσης στην Ακτινοδιαγνωστική τον Απρίλιο 2014 συνέχισε την εργασία του στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο για ένα ακόμη έτος.

Με την καθοδήγηση και την εμπιστοσύνη της Συντονίστριας Διευθύντριας του Τμήματος Κας Τριαντοπούλου Χαρίνας και του Διευθυντή Κου Κατελανή Σταύρου οργάνωσε το τμήμα Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενων Παρακεντήσεων Τραχήλου (FNAC) στο Ακτινολογικό Τμήμα του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου με αποκλειστική ευθύνη όλων των ασθενών κατά τα έτη 2013 και 2014. Εξυπηρετήθηκαν ασθενείς της ευρύτερης περιοχής αλλά και από διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδος. Σε συνεργασία με το Διευθυντή του Ενδοκρινολογικού Κο Καραγεώργο Γεώργιο, τη Διευθύντρια του Κυτταρολογικού Κα Δεληβελιώτη Κάλλη, την Επιμελήτρια Κα Δρουβέλλη Δώρα και το Διευθυντή της Β’ Χειρουργικής κλινικής Κο Πενλίδη Παύλο μελετήθηκαν περισσότεροι από 250 ασθενείς με μεγάλη επιτυχία.

Με το πέρας της θητείας του στο Δημόσιο, εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο το Υπερηχογράφημα σώματος, το Triplex αγγείων και τις παρακεντήσεις θυρεοειδούς, παρωτίδος και λεμφαδένων τραχήλου.

Από τον Ιανουάριο του 2016 διατηρεί Ιατρείο Υπερήχων Σώματος, Triplex Αγγείων, Ελαστογραφίας και Υπερηχογραφικά κατευθυνόμενων παρακεντήσεων FNAC. Με την απόκτηση φορητού μηχανήματος υπερήχων, έχει τη δυνατότητα κατ’ οίκον επίσκεψης και εκτέλεσης τόσο διαγνωστικών υπερηχογραφημάτων, όσο και επεμβατικών, υπερηχογραφικά κατευθυνόμενων παρακεντήσεων, για τους ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του ιατρού, με συμμετοχή στα σημαντικότερα συνέδρια του χώρου.